Heal your inner you

In ieder van ons leeft een innerlijk kind. Het staat voor gevoelens, emoties, onbewuste reactiepatronen en reflexen. Het innerlijk kind ontstaat doordat we in onze (vroege) jeugd overweldigende ervaringen opdoen die op dat moment nog niet (helemaal) kunnen worden verwerkt. Dat kunnen situaties zijn waarin je behoefte aan liefde, veiligheid of zorg niet (volledig) werden voldaan. We leggen die ervaringen in ons systeem dan ‘op de plank’ zodat we er later mee aan de slag kunnen.

Misschien herken je bij jezelf dat je vastloopt in patronen die zich steeds weer -in een andere vorm of versie- voordoen in jouw leven. Voel je je angstig. Hanteer je een vermijdingsstrategie, of heb je een (vorm van) verslaving. Voel je jezelf regelmatig minderwaardig, boos of verdrietig.

Die patronen en overlevingsstrategieën kunnen de regie in jouw leven behoorlijk overnemen. Als je als volwassene geen aandacht besteedt aan jouw innerlijk kind, dan kan het zijn dat dat deel van jou de regie neemt.

Wat merk je dan?

-Je reageert vaak automatisch heftig op bepaalde situaties; zogenaamde triggers, zonder dat je weet waarom je ineens zo emotioneel wordt en reageert;

-Je bent erg onafhankelijk en gelooft dat je geen hulp nodig hebt, je hebt moeite met het vragen van hulp;

-Je hebt destructieve strategieën ontwikkeld om niet te hoeven voelen. Denk aan overmatig alcohol- of drugsgebruik, winkelen, doelloos scrollen op social media, te veel of te weinig eten of zelfbeschadiging;

-Je voelt je depressief, angstig, je bent ongemotiveerd, je vermijdt situaties of mensen, hebt last van slapeloosheid en/of hebt concentratieproblemen;

-Je komt in relaties steeds dezelfde patronen tegen. Denk aan verlatings- of bindingsangst, jaloezie of een hoge bereidheid tot strijd.

Het kan confronterend zijn om jezelf te herkennen in bovenstaande. Maar het goede nieuws is; je kunt je innerlijk kind helen. Door in te zoomen op jouw gevoelens, hoe ongemakkelijk ook, kun je ze doorleven en verwerken. De signalen hierboven zijn niets meer dan een teken dat jouw innerlijke kind jou ‘roept’ om gezien en geheeld te worden.

We nodigen je uit om in een geborgen en intieme setting kennis te maken met een stukje innerlijk kindwerk. Wees welkom, met alles wat je bent, met alles wat er is. Om aan te kijken wat gezien mag worden. Om in liefde afscheid te nemen wat jou niet meer dient.

Zodat jouw leven weer lichter wordt. De sleutel zit al in je zak.

 

Loop jij vast in patronen?
Reageer je soms heftiger dan je zou willen in bepaalde situaties?
Hoe is het met jouw innerlijke kind?
Op 2 juli: Heal Your Inner You – Innerlijk Kindheling
Tijd: 13.00 – 16.00
Inclusief een ademessie!
Locatie: Bij Moeders Thuis
Spekkenwegje Santpoort Noord
Investering in jezelf: 55 euro.
Maximaal 4 personen!
We gaan in een veilige en intieme setting aan de slag met jouw innerlijke delen die gezien mogen worden. In liefde. Wees welkom 🦋