Trauma release

Trauma release is het proces van het loslaten van emotionele en fysieke spanning die is opgeslagen in ons lichaam als gevolg van traumatische ervaringen. Trauma kan worden veroorzaakt door verschillende gebeurtenissen, zoals mishandeling, misbruik, geweld, verlies en andere levensbedreigende situaties. Maar ook door pesten, emotioneel onbereikbare ouders, je niet gezien/gehoord voelen.

Vaak blijven deze traumatische ervaringen opgeslagen in ons lichaam, waardoor we ons angstig, gestrest en overweldigd voelen. Dit kan leiden tot fysieke en mentale gezondheidsproblemen, zoals slaapstoornissen, depressie en angststoornissen.

Trauma release-technieken zijn ontworpen om ons te helpen deze opgeslagen spanning los te laten en ons te bevrijden van de impact van trauma op ons leven. Dit kan worden bereikt door middel van verschillende therapeutische technieken, zoals lichaamsgerichte therapie, ademhalingsoefeningen en meditatie.

Body remembers trauma therapie

Body Remembers Trauma Therapie is een lichaamsgerichte therapie die zich richt op het verwerken van trauma dat zich heeft opgeslagen in het lichaam. We maken contact met het lichaamsgeheugen en activeren het natuurlijke loslaat-mechanisme. De voordelen van deze therapie omvatten:

*Het verkrijgen van inzicht in de relatie tussen emoties en fysieke sensaties: Door zich te richten op de lichamelijke sensaties die gepaard gaan met traumatische ervaringen, kan Body Remembers Therapie helpen om inzicht te krijgen in de relatie tussen emoties en lichaamsbewustzijn.

*Vermindering van angst en depressie: Door traumatische ervaringen te verwerken en emoties los te laten, kan Body Remembers Therapie helpen om angst en depressie te verminderen

*Vermindering van lichamelijke klachten: Trauma kan zich manifesteren in het lichaam in de vorm van lichamelijke klachten zoals pijn, spanning en vermoeidheid. Door het lichaam te helpen deze spanning los te laten, kan Body Remembers Therapie om deze symptomen te verminderen

*Verbeterde relaties: Door traumatische ervaringen te verwerken en emoties los te laten, kan Body Remembers Therapie helpen om relaties met anderen te verbeteren, omdat het kan helpen om negatieve patronen te doorbreken en vertrouwen op te bouwen.

*Verhoogd gevoel van welzijn en zelfvertrouwen: Door traumatische ervaringen te verwerken en emoties los te laten, kan Body Remembers Therapie helpen om een gevoel van welzijn en zelfvertrouwen te ontwikkelen, omdat het kan helpen om positieve veranderingen in gang te zetten en de weg vrij te maken voor persoonlijke groei.

 

Nog meer effecten van de BRTT:

*Diepe trauma heling

*Burn-out en depressieve klachten verminderen

*Meer zelfacceptatie

*Beter omgaan met angst, stress en spanningen

*Meer plezier in je leven

*Eerder je grenzen aangeven

*Steviger op je benen staan

*Verwerking van lichamelijke en emotionele blokkades

*Positievere (levens)instelling

*Sterker gevoel van eigenheid

*Beter voor jezelf opkomen

*Meer kennis over jezelf

*Meer contact met je lichaam

*Bewustwording van gedrag en houding in het leven

*Meer vertrouwen in eigen capaciteiten

*Beter omgaan met emoties en gevoelens

*Meer contact met andere mensen

*Meer verantwoordelijkheid nemen voor jezelf

 

 

 

Trauma release breathwork

Trauma Release Breathwork is een vorm van ademwerk die gericht is op het bevrijden van opgeslagen spanning en trauma in het lichaam. Tijdens een sessie worden specifieke ademhalingstechnieken gebruikt om de ademhaling te verdiepen en te versnellen, waardoor het lichaam spanning kan loslaten en een diepe staat van ontspanning kan bereiken.

De voordelen van Trauma Release Breathwork zijn onder andere:

*Vermindering van spanning en stress: Door de ademhaling te verdiepen en te versnellen, kan het lichaam opgeslagen spanning en stress loslaten, waardoor je je rustiger en meer ontspannen voelt.

*Verbeterde slaap: Veel mensen die Trauma Release Breathwork beoefenen, melden een verbetering van hun slaapkwaliteit, omdat het lichaam spanning loslaat en een diepe staat van ontspanning bereikt.

*Bevordering van emotioneel welzijn: Trauma Release Breathwork kan helpen om vastzittende emoties en trauma’s los te laten, waardoor je je emotioneel lichter en meer in balans kunt voelen.

*Versterking van het immuunsysteem: Door spanning en stress los te laten, kan Trauma Release Breathwork het immuunsysteem versterken en de algehele gezondheid verbeteren.

*Toename van levensenergie: Veel mensen melden dat Trauma Release Breathwork hen meer energie en vitaliteit geeft, waardoor ze zich krachtiger en meer in contact met hun lichaam voelen.

 

 

Kortom, Body Remembers Trauma Therapie & trauma release breathwork kan helpen om emoties te verwerken, lichamelijke klachten te verminderen en relaties te verbeteren, waardoor een gevoel van geluk en zelfvertrouwen kan worden bereikt. Het is een krachtige therapie om trauma en stress te overwinnen en een gevoel van balans en harmonie te bereiken.

Deze sessie kun je individueel boeken bij mij in de praktijk voor 125,-

Wil je een combi sessie lichaamsgerichte therapie (BRTT)  inclusief een ademsessie? Die boek je samen dan voor 199,-